Zomervakantie 2019  
In de vakantie's zijn er geen lessen maar verzorgen we stages voor jongeren vanaf 4 jaar!
Op vrijdag 11 januari ontvangen alle leden en deelnemers van vorige stages de inschrijvingslink. Vanaf maandag 14 januari 18u kunnen nieuwe geïnteresseerden zich inschrijven. Er zal hier een link verschijnen met alle info. (zeg het voort zeg het voort)

We werken enkel met supergemotiveerde, bekwame, opgeleide docenten en specialisten.  Kwaliteit is gegarandeerd.
   Inschrijven  
  Locatie circusstages Torhout
Circus & Co (1e leerjaar-3e mb)

Er zijn 3 verschillende basisformules voor deze week: Eenwieleren, Crea en Funky Frans!
Je bent 2 lesdelen per dag met je keuze bezig, de overige delen speel, circus, creeër en amuseer je je tesamen met de andere kinderen. Op vrijdag presenteren we onze spetterende zelfgemaakte Show!

Eenwieleren:  Ben je verslaafd aan eenwieleren en wil je net dat tikkeltje verder gaan of kan je (net) niet eenwieleren en wil je dit gewoon dolgraag kunnen? Klaas leerst jullie de geheimen van de kunst, wie weet komt er ook een echte kampioen langs om jullie les te geven

Crea: Knippen, plakken, lijmen, nieten, pattineren, haken, naaien, kledij, decors maskers.... Lize, master in de theaterkostume zal het jullie zeggen. Twee lesdelen per dag werken jullie aan jullie eigen creatie(s)!

Funky Frans: De funny, funky en dolenthousiaste leerkracht Frans zal op een zeer plezante en speelse manier jullie kids omvormen tot mini vertalers tolks! NEEN de bedoeling is dat de kinderen Frans ontdekken en dit ook durven te praten. Geen lessenaars, geen examens, al spelenderwijs leren. Spel en fun staan centraal.
Torhout       01-05 juli 2019          1e-6e lj & 1e-3e mb        Eenwieleren & Co       Stage Z2
Torhout       01-05 juli 2019               2e en 3e kleuter                     Stagenummer  Z1
Circussprotjes (2e en 3e kleuter)
Op een speelse manier maakt  je kleine sprot kennis met de meeste basis circusvaardigheden. Balanceren op ton, bal, loopklossen, pedalgo's, rolla bollas,  we maken acrobatische figuren, oefenen op onze sprongen en leren rollen op de airtrack, clowneske dolle fratsen, basis oefeningen met allerhande jongleerspullen, we doen ook oefeningen op de trapeze en gaan samen met de oudere kinderen piramides bouwen ...

We wisselen circus af met crea, dansen, circusverhalen, grime, leuke spelletjes, inlevingstheater. Op vrijdag tonen we onze kunsten in de heuse show!

Circussprotjes, Circus & co, Circus-accent en Circuskriebels 

                               leden Circodans €115 (mensen die dit jaar wekelijks lessen volgen)
                               niet-leden €125

Entre Nous Gent: €395 lid of geen lid, iedereen gelijk voor de wet!


Voor het 2e (3e,...) kind is er korting van €10 per stage


De stages zijn erkend, dus je kan ze inbrengen als kinderopvang (tot 55 euro).
Fiscale attesten worden verstuurd tegen de belastingsaangifte van het volgende jaar.
Go atheneum Eureka, Rijselstraat 110, 8820 Torhout
facebook
Torhout       08-12 juli 2019               2e en 3e kleuter                     Stagenummer  Z5
Circus-accent (1e leerjaar-3e mb)

In deze stage leggen we extra accenten op magie, luchtacrobatie (trapeze en doek), grondacro, jonglerie en diabolo. Alle niveaus zijn welkom!
Na een paar dagen kies je voor je favoriete discipline(s), verdiepen we ons en maken we samen een show. Naast ontdekken van en specialiseren in circustechnieken doen we ook circusgames, de circolympics, crea, yoga...
Torhout       26-30 aug 2019              2e en 3e kleuter                     Stagenummer  Z8
Week 1
Week 2
Week 9
Torhout       01-05 juli 2019          1e-6e lj & 1e-3e mb        Creatie & Co                Stage Z3
Torhout       01-05 juli 2019          1e-6e lj & 1e-3e mb        Funky frans & Co        Stage Z4
Week 1
Week 1
Alle 3 deze stages gaan samen door in hetzelfde scholencomplex, net als de circussprotjes. Tijdens de pauzes zijn alle kinderen samen. De delen waar ze niet bezig zijn met hun optie zitten ze samen bij de andere leeftijdsgenoten en doen ze multicircus (acro, evenwicht, trapezejonglerie, diabolo...), circusgames, circolympics, yoga. We maken allen samen een show en voeren die de vrijdag op!
Jongeren Vakanties
Week 1
Week 2
Torhout       08-12 juli 2019          1e-6e leerjaar & 1e-3e mb              Stagenummer Z6
"Entre Nous" GENT (12J-18j)
Een week vakantie in eigen land met als uitvalsbasis ons gloednieuwe atelier die voor de gelegenheid zal omgetoverd worden tot de mooiste indoor Glamping ever! Een hele week met internaat - max 15 inschrijvingen - Marie en Klaas aan het roer.

De stad Gent verkennen in de vorm van een stadsspel, kayakken door gentse wateren, pick-nicken en chillen aan de Blaarmeersen, een dagje surfen aan zee, E-carting, bbq, movie-night, subtropisch zwembad of oude leie-arm, yogasessie, tweedaagse uitstap, rioolvissen, circus à gogo, gezelschapsavond, bezoek aan het Afrikaans museum in Tervuren, iets ontwerpen in ons naaiatelier of een namiddagje shoppen, een partijtje discgolf, een ijsje likken, een nacht onder de sterren, een bosspel, een week zonder gsm? of juist niet? Samen genieten in het hier en nu.

We hebben een aantal activiteiten die vast liggen maar sommige activiteiten zullen na onderling overleg door jullie gekozen worden. We hebben een budget en het mag op! Doen we een movienight thuis en maken we gezellig samen popcorn of gaan we naar de cinema?  Gaan we eens lekker decadent dineren of liever paintball in de plaats ? Hoeveel kost een treinticket, of hoelang is het fietsen... Wat eten we vanavond en wie doet de afwas? Help jij koken?

Samengevat: een week vol fun, én een leuk origineel concept ;)
Prijs: €395  All In
Prijzen
Op het einde van deze week starten de Gentse feesten. Zaterdag is er Mira Maro festival. Zondag kunnen we genieten van het jeugdcircusfestival. Hier kunnen de ouders ons 's middags vervoegen om samen de week af te sluiten en  hun artiest mee naar huis te nemen.

Gezonde voeding, voldoende nachtrust, ecologie, samenhang, respect en plezier staan voorop. jullie bepalen de rest!
Lokatie Dat zeggen we nu nog niet om ons te beschermen tegen groupies. Het gaat door in Gent, nabij het UZ
Internaat We voorzien 3 maaltijden per dag en een 4 uurtje. Water, fruit en soms een zelfgemaakte limonade. We slapen in een indoor camping met 3 sterren.
Zakgeld Dat moeten jullie zelf bepalen, tis  7 dagen en een ijsje kost al snel 3,5 euro. 50 euro moet zeeeeker voldoende zijn. Dit zakgeld is enkel voor extraatjes (frisdrank, wafel,snoep, postkaarten...) die in feite niet hoeven maar ook wel eens leuk zijn, zeker op vakantie! Evenwicht!
Week 3
Gent    15-21 juli 2019          12j tot 18j        Entre Nous GENT            Stagenummer  Z7
Circuskriebels (1e lj - 6e lj)
Een week boordevol circus! Alle disciplines komen aan bod. Jonglerie, diabolo, acrobatie, rolla bolla, airtrack, stelten, trapeze, bal, ton, piramides, flowersticks... op woensdag gaan we een dagje naar zee!

We maken samen een heuse show en tonen die op vrijdag aan alle ouders, grootouders, overgrootouders, broers, zusjes en vrienden. De ideale week voor wie wil kennismaken met het circus!
Week 9
Torhout       26 - 30 Augustus 2019     1e-6e leerjaar & 1e-3e mb        Stagenummer Z9
Alle 3 deze stages gaan samen door in hetzelfde scholencomplex, samen met circus & co, circus-accent en circuskriebels. Tijdens de pauzes zijn alle kinderen samen.We maken allen samen een show en voeren die de vrijdag op!
Deze stage gaat samen door met de circussprotjes, in de pauzes en over de middag zitten we bij elkaar. We maken een show en voeren die de vrijdag op!
Stages in Waregem hebben we niet.
De stage in Deinze - indien die er komt - moet nog bepaald worden. Meer info volgt!
   extra info 
Stages,  behalve "entre nous",  starten op maandag 9u en eindigen op vrijdag 17u.
Leden die geen opvang nemen worden verwacht iets voor 9u, en dienen afgehaald om 16u.
Wens je opvang dan kan dit. De opvang is voorzien van 8u tot 9u en van 16u tot  17u. Hiervoor betaal je €15 extra.
Show is voorzien op vrijdag om 16u en duurt max een uur.

Jullie dienen een picknick mee te brengen voor 's middags, wij zorgen voor een 14-uurtje en liters water.

Eens de zomer in aantocht, ontvangen jullie nog een mailtje met alle praktische info.

Hopelijk tot deze zomer !
Inschrijven kan door op deze LInk te klikken :
INSCHRIJVINGSFORMULIER ZOMERSTAGES 2019
Gelieve per kind en per stage een formulier in te vullen.